OKULUN/KURUMUN TARİHÇESİ

Okulumuzun ismi Sayın Müsteşar yardımcılığından emekli Özcan TEKİNER'in öğretmeninin ismi olup Bafra'nın eski resim öğretmenidir.

24 Nisan 1998 yılında açılmıştır.1998-1999 Eğitim-Öğretim yılında öğrenci alarak eğitim öğretime başlamıştır. Okulumuz 4 derslik -1 oyun salonu-1çok amaçlı yemek salonu-2 idare odası-1 rehberlik odası-1mutfak  ayrı ayrı kız erkek wc'leri-kondisyon aletleri ve oyun grupları ile donatılmış geniş bir oyun bahçesine sahip anaokuludur.

Okulumuzda mevcut öğrenci 4- 5-6 yaş guruplarında bulunmaktadır. Okulumuzda sabahçı ve öğlenci olmak üzere 8 şubemiz mevcuttur. İkili eğitim yapılmaktadır.

Bir kadrolu müdür ve bir kadrolu müdür  yardımcısı ,  1 rehber öğretmen kadrosu, 8 kadrolu öğretmenimiz bulunmaktadır. Okul bütçesinden  4 asgari ücretli personel ,  1 erkek  kadrolu hizmetli personel olarak çalışmaktadır.

Okulumuzda 9 öğrenci ücretsiz kontenjanından yararlanarak eğitim görmektedir.

OKULUN/KURUMUN ÖZELLİKLERİ

Okulumuz yıldız  tip proje olup, üst kısımdan aydınlatmalı, sınıfların geniş cam şekli ile aydınlatması tam olan bir okuldur.Cumhuriyet Ortaokulu arka bahçesinde şehir merkezinde bulunan,velilerin ulaşım sorununu olmayan bir okuldur.

Okulumuz Bölümleri :

-       4 sınıf                               -  3 kızlar     wc, 4 lavabo

-       1 oyun salonu                   -  2 erkekler wc,  4 lavabo

-       1 çok amaçlı  salon           -  1 depo (kalorifer dairesi)

-       2 idare odası

-       1 Rehberlik Servisi